Табиғи таза шарап түрлері мен оларды Алматының қай жерінен табуға болатыны жайлы айтып береміз.
Егер сіз рислинг пен жаңазеландиялық совиньон-бланның ерекшелігін анық айыра алсаңыз, жаңа дүниені ашатын уақыт келді деген сөз. Сізге ұсынып отырған табиғи шараптар стилді қаптамасымен, өзгеше жұпар иісімен, тіл үйірер дәмі және сәл қымбаттау бағасымен ерекшеленеді.
Қарапайым тілге салғанда, «табиғи шарап» дегенде, ашу процесіне адамзаттың барынша минималды деңгейді араласуы көкейге оралуы керек. Мұндай шараптар көбінесе сүзгіден өткізілмеген күйде тұнбамен келеді, сондықтан олар сәл бұлдырлау болып көрінеді.
Қызықты дерек: заманауи табиғи шарап өндірісінің негізін қалаушы деп ғалым Жюль Шовені атайды. Ол 1980-жылдары алғаш рет пестицидтерден бас тартып, сапалы жүзімді күкірт қолданбай-ақ өңдеуге болатынын анықтайды. Осылайша, табиғи шараптың алғашқы коммерциялық үлгісі пайда болып, шарап өндірісінде жаңа бағыттың негізі қаланды.


Табиғи шараптарға жаһандық қызығушылық Лондоннан басталған. 2012 жылы шарап саласында аты шыққан Изабель Лежерон алғашқы RAW Wine көрмесін ұйымдастырып, табиғи шараптың «табынушыларының» басты жиын-тойының негізін қалап берді.
Бүгінде табиғи шарапты сән-салтанаты жарасқан шарапханалардан, барлардан және мейрамханалардан табуға болады. Мың шараптың ішінен дәл бұл шарапты тану үшін бір жұтым жеткілікті деседі. Оның ерекше дәмі күкірттің төмен мөлшері мен еркін ферментацияның нәтижесі болса керек. Кейде мұндай шараптар дымқыл топырақ пен інжірден бастап, сірке, маринад, тіпті шіріген жұмыртқаның иісіне дейін.күтпеген әсерлер мен дәмдер палитрасын ұсынады.